1001 Spring Trail Kovászna – több mint egy kihívás…


A kezdetek…

Valamikor réges-régen, még a tündérek idejében Észak és Dél felől nagy erők gyülekeztek. A felgyűlt erők kiszabadulni kívánkoztak, de nem északon, nem délen, hanem inkább keleten, a Keleti-Kárpátok kanyarulatában kívánkoztak felszabadulni. Ezen pokoli erők Tündér Ilona várának völgyében nem törhettek fel csak egy módon: tündéri módon!

Igen ám de így e pokoli láva örök borvíz forrásként, a pokoli hő örök mofettagázként tört a felszínre, hogy gyogyírként szolgálhasson mindörökre!

Ezen erők összessége szolgál “kovászként” azóta is a híres 1000 forrású város alapjául. Hírnevére Kovászna az 1000 forrású város azóta is büszkén szolgál gyógyvízeivel, mofettagázaival, valamint világszerte egyedi ionizált tündérvölgyi levegőjével.

E hely rejtett erői, lélegzetelállító tájai évről évre gyógyítják, épségben tartják minden erre járó halandó testét, lelkét.

Ezért hívunk több mint egy versenyre téged, hogy évről évre szívhasd magadba gyógyító levegőnket, hidratáld magad forrás- meg borvízünkből, miközben futva csodálhatod  a Kárpát-kanyar tájait.