Orașul Covasna este o stațiune balneoclimaterică de interes național. Localitatea a fost atestată documentar pentru prima oară în 1548, a devenit oraș în 1952 și din anul 1968 județul poartă numele stațiunii. Stațiunea se află în curbura Carpaților Orientali, în partea sud-estică a județului Covasna.
Numele orașului provine din cuvântul slav „cvas”, însemnând acru(cum sunt și unele ape minerale), preluat de maghiari sub forma de „kovász”, însemnând „plămădeală”. Datorită varietății resurselor naturale, Covasna este una dintre cele mai căutate stațiuni balneoclimaterice din România. Prezența apelor minerale, a mofetelor(emanații cu precădere de dioxid de carbon) a aerului bogat în ioni negativi au făcut posibile dezvoltarea turismului balnear și elaborarea Metodei Covasna – o procedură de tratament folosit de mai bine de cinci decenii, de care se poate beneficia numai în stațiunea Covasna.
În 1882, apa minerală provenită de la izvorul Horgász a fost medaliată la Trieste(Italia)
Simbolul orașului este Balta Dracului(Nămolul Iadului), o erupție de gaze care ține în mișcare un vârtej de noroi și ape minerale. Acest vulcan noroios seamănă cu o fântână în clocot.
Hotelurile din stațiune deservesc toate cerințele, indiferent de vârstă și buget, bazele de tratament și de wellness sunt deschise tot anul.
Valea Zânelor- cu traseele de drumeții – este ideală pentru plimbare sau jogging. Petreceți mai mult timp în aer liber plimbându-vă cu Mocănița spre planul înclinat, cascadă. Iarna vă așteaptă Pârtia de schi Lőrincz Zsigmond cu două pârtii.